Днів
Годин
Хвилин
Секунд

Міжнародна спеціалізована виставка обладнання, технологій та інгредієнтів для фармацевтичної промисловості
Березень 2023 • Україна, Київ, МВЦ, Броварський проспект, 15

Україна готується до відновлення виробництва вакцин, але швидко запустити виробництво вакцин від COV

news
-

В Україні є розроблена програма з відновлення фармацевтичного виробництва вакцин, наразі вона перебуває на затвердженні, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Ліцензійне виробництво. Сьогодні є програма уряду, яка перебуває на затвердженні, про відновлення фармацевтичного виробництва в Україні. 100 мільйонів у бюджеті передбачено на біокластер "Біобезпека", який передбачає відновлення власного виробництва вакцин, зокрема методом локалізації", - пояснив Ляшко в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер увечері.

Проте при цьому заступник міністра уточнив, що швидко запустити контрактне виробництво вакцин від COVID-19 за ліцензіями світових виробників не вийде, оскільки "виробництво вакцин не так просто організувати".

"Сьогодні немає таких потужностей, які можуть запустити виробництво мРНК вакцин методом локалізації та синтезу. Ми не запустимо високотехнологічний продукт "з нуля". У нас немає виробництва вакцин і сироваток", - пояснив він.

Джерело: https://ua.interfax.com.ua/news/pharmacy/723133.html