Днів
Годин
Хвилин
Секунд

Міжнародна спеціалізована виставка обладнання, технологій та інгредієнтів для фармацевтичної промисловості
Березень 2023 • Україна, Київ, МВЦ, Броварський проспект, 15

Фармакологічні "Юрія-Фарм" розглядає можливість локалізації виробництва вакцин в Україні

news
-
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор групи "Юрія-Фарм" Дмитро Деркач, компанія активно працює над питанням забезпечення українського населення вакцинами, в тому числі вакциною від COVID-19.
 
"Ще п'ять років тому було розпочато будівництво нового заводу в Черкасах загальною площею понад 25 тис. Кв. М, на якому передбачено високотехнологічне асептичне виробництво і виробництво біотехнологічних продуктів. Цехи нової виробничої площадки запускаються в роботу, починаючи з 2020 року", - сказав він .
 
За словами Деркача, будівництво нового об'єкта стало можливим "завдяки принципу, якого дотримуються в компанії з моменту її заснування: реінвестувати понад 80% прибутку в нові напрямки, що становить понад $ 25 млн на рік, а також завдяки кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР ), отриманого в 2020 році.
 
Він повідомив, що передумовою до розвитку виробництва біотехнологічних продуктів стали напрацювання власного Biotech R & D, зокрема технологічної платформи для розробки і пілотного виробництва рекомбінантних білкових продуктів, моноклональних антитіл. Крім того, була налагоджена апаратно-методологічна база для забезпечення контролю якості біофармацевтичних препаратів і вакцин - як власного виробництва, так і рішень контрактних партнерів.
 
"Юрія-Фарм" також тестує власну платформу для розробки препаратів на основі РНК як ефективний, сучасний, безпечний і швидкий метод розробки ліків, який, зокрема, був використаний компаніями, що стали піонерами в розробці РНК-вакцини проти COVID-19.
 
"Зараз ми активно працюємо над питанням пошуку партнерів для трансферу технології виробництва вакцин від COVID-19 на свою нову виробничу площадку. Для цього відібрали пул компаній, в тому числі з США і Китаю, розробки яких знаходяться на пізніх стадіях, зокрема в фазі третє клінічних досліджень. Ведемо переговори з ними для вибору потенційного кандидата на трансфер технологій та забезпечення їх нашими виробничими потужностями ", - сказав Деркач.
 
Гендиректор групи уточнив: "Ми не займається розробкою власної вакцини, оскільки в даний час в світі вже більше 130 компаній знаходяться на різних стадіях розробки вакцини від COVID-19, тому ми шукаємо кандидата серед них".
 
Але разом з тим він вважає, що фарма України повинна бути потенційно готова до трансферу і промислового виробництва вакцин, розробки яких згодом запропонують вітчизняні науково-дослідні інститути.
 
Група компаній "Юрія-Фарм" входить до переліку найбільших фармацевтичних компаній України. Основними напрямками діяльності є розробка (R & D,) виробництво, маркетинг і дистрибуція лікарських препаратів і виробів медичного призначення.

Джерело: https://interfax.com.ua/news/pharmacy/732783.html?fbclid=IwAR0x4Ow-Qyk98779Mfr9Cu4Fh3yp2jAYCwYmgmPVYdJihvXdR7f1RgYH244