Днів
Годин
Хвилин
Секунд

Міжнародна спеціалізована виставка обладнання, технологій та інгредієнтів для фармацевтичної промисловості
Березень 2023 • Україна, Київ, МВЦ, Броварський проспект, 15

«МІКРОХІМ» ЗАРЕЄСТРУВАВ ПЕРШИЙ В УКРАЇНІ ГЕНЕРИК ПРОТИ КОРОНАВІРУСУ

news
-
Про це йдеться у тексті Наказу МОЗ України від 23.03.2021 № 548 "Про державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів (медичних імунобіологічних препаратів) та внесення змін до реєстраційних матеріалів", опублікованому на сайті Міністерства. Виробником генерика є фармацевтична компанія «Мікрохім».
«Фавіпіравір-Мікрохім» успішно пройшов контрольні дослідження в уповноваженій лабораторії на базі Державного експертного центру при Міністерстві охорони здоров’я України, а також клінічні дослідження біоеквівалентності. Це говорить про те, що відтворений препарат відповідає всім стандартам та протоколам, встановленим МОЗ.
Таким чином, завдяки злагодженій роботі фахівців та виробничому потенціалу  компанії «МІКРОХІМ», українці нарешті отримають доступний препарат, який впливає на патогенез коронавірусу.
«Місія нашої компанії – найкраще робити доступним. Тож вихід на український ринок вітчизняного препарату від «МІКРОХІМ» дозволить вирішити одразу декілька проблем для нашого суспільства. Перша – це постачання необхідних обсягів «Фавіпіравіру» в умовах чергової хвилі пандемії коронавірусу. Друга – це забезпечення прийнятної ціни для населення нашої держави. Адже ми розуміємо, що карантинні обмеження суттєво вплинули на стан бізнесу в Україні та статки громадян, і наше завдання – підтримати населення у цей важкий період. Тим більше, що Україна цілком здатна забезпечити населення якісними препаратами власного виробництва». 
На даний час ми негайно приступаємо до напрацювання препарату», - підкреслив генеральний директор «Мікрохім» Ігор Погромський.
Нагадаємо, що у вересні минулого року японська компанія Fujifilm Toyama Chemical провела клінічні дослідження та отримала докази ефективності використання препарату «Авіган» (фавіпіравір) для лікування хвороби, спричиненої коронавірусною інфекцією. Зокрема, було визначено, що препарат не просто усуває клінічні прояви хвороби, а, перш за все, впливає на патогенез коронавірусу в організмі людини. В квітні 2020 року оригінальний препарат був внесений до переліку ліків для запобігання поширення коронавірусного захворювання в Україні. Згодом він був прийнятий до вітчизняного протоколу лікування хвороби, спричиненої COVID-19. Втім, оригінальний препарат не був зареєстрований на території України, тому купити його було неможливо.
 
Джерело: https://pharma.net.ua/news/ukraine/25338-mikrohim-zareestruvav-pershij-v-ukraini-generik-proti-koronavirusu