Днів
Годин
Хвилин
Секунд

Міжнародна спеціалізована виставка обладнання, технологій та інгредієнтів для фармацевтичної промисловості
Березень 2023 • Україна, Київ, МВЦ, Броварський проспект, 15

Чому саме міні-таблетки?

news
 
Чому саме міні-таблетки?
Дослідження, спрямоване на вдосконалення процесу виробництва міні-таблеток започаткувала Група ІMA, яка виробляє не просто обладнання, а завершені інтегровані системи для комплексного управління у фармвиробництві. Для цього вона вивчає виробництво міні-планшетів шляхом прямого стиснення, дивлячись на те, як ротаційний прес-планшет впливає на робочі та формульні параметри. Чому саме міні-таблетки? Вони є кількома одиничними лікарськими формами, що представляють усі переваги цих систем перед одиничними лікарськими формами: низький ризик скидання дози, високий ступінь дисперсії в шлунково-кишковому тракті та відтворювана біодоступність. Більш того, якщо вони виготовляються шляхом прямого пресування замість грануляції або екструзії та сферонізації, виробництво є одним кроком і призводить до зниження витрат та збільшення ефективності виробництва.

Тож метою дослідження було спочатку визначити найкращі виробничі параметри (швидкість подачі штампів, швидкість башточки, зусилля попереднього стиснення, діапазон можливих сил стиснення) для виробництва міні-таблеток з технологічними характеристиками відповідно до Європейської фармакопеї (однорідність маси, міцність при роздавлюванні) , пухкість). Згодом було оцінено вплив різного типу целюлози, молекулярної маси, розміру та кількості частинок при двох різних силах стиснення на технологічні характеристики (міцність при дробленні, розсипчастість) та виділення теофіліну.

Дослідники дійшли висновку, що обидві похідні целюлози дозволяють виробляти матричні міні-таблетки, що містять TH шляхом прямого пресування. Виходячи з профілів розчинення, очевидно, що більш постійного і контрольованого вивільнення можна досягти за допомогою гідрофільного полімеру (ГПМК), що вивільняє лікарський засіб шляхом набухання, а не гідрофобного, що контролюється дифузією препарату.

Детальніше: www.epmmagazine.com